Hrvatica platila 20.000 kn za najam stana u Njemačkoj. Ispalo je da se radi o prevari

Ilustracija: 123rf

POVODOM dvije vrlo slične prevare koje su se dogodile za vrijeme rujna i kolovoza ove godine, PU osječko-baranjska poziva građane na oprez. Prevarene su dvije hrvatske državljanke, od kojih je jedna bila uvjerena da je zaprimila vrijedan paket, a druga da unaprijed šalje novac za najam stana u Njemačkoj.

Nasjele i poslale 20.000 kuna prevarantima

Za vrijeme kolovoza, 57-godišnju hrvatsku državljanku je nepoznata osoba putem društvenih mreža uvjerila da će joj poslati milijun i petsto tisuća američkih dolara. Očekivano, uvjet je bio da gospođa unaprijed pošalje novac (za poštarinu), i to čak 20.000 kuna. Prevarena je gospođa poslala zatraženo, a do obećane svote nikad nije došla.

Na sličan je na način prevarena i 56-godišnja hrvatska državljanka, koja je nešto kasnije, sredinom rujna ove godine, s nepoznatom osobom dogovorila najam stana u Njemačkoj. Tom joj je prilikom uplatila 20.000 kuna na račun u Španjolskoj. Nakon što je 56-godišnjakinja kontaktirala korisničku službu internet platforme, doznaje da to nije njihov račun i da je - prevarena.

Povodom ovih događaja, PU osječko-baranjska poziva na oprez.

Pročitajte više