Hrvatski dan na Ekonomskom fakultetu u Beču

POD pokroviteljstvom Veleposlanstva RH u Republici Austriji na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču održava se Hrvatski dan.

Prigodom otvaranja te manifestacije voditelj odjela Europa u Centru za strane studije pri Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču Guenther Lischke rekao je da se prvi put predstavlja Hrvatska i hrvatsko gospodarstvo na tom fakultetu.

´Težište rada tog Centra je srednja Europa, a austrijskog gospodarstva povećano zanimanje za intenziviranje suradnje i poslovanje u državama srednje Europe. Ovakvim prezentacijama želi se motivirati studente Ekonomskog fakulteta za učenje jednog od jezika država srednje Europe i da provedu pola semestra u jednoj od tih zemalja, što bi se odvijala u sklopu sveučilišne suradnje´, kazao je Lischke.

Prije Hrvatske kulturno umjetničke, kulinarske gospodarske turističke posebnosti predstavile su Češka i Mađarska, a planira se i prezentacija Slovenije i Slovačke, najavio je Lischke. U programu Hrvatskog dana koji se održava tijekom cijelog dana su kulturno-umjetnički i zabavni program razne izložbe folklorni program - pjesme i plesovi u izvedbi folklornog ansambla ´ANNO ´93´ te projekcije filmova. U sklopu programa predstavlja se zagrebačko i riječko sveučilište, a na posebnim je štandovima priređena prezentacija gospodarstva i turizma.

Za prijepodnevni program u kojem je uglavnom prevladavao kulturno-umjetnički i kulinarski dio vladalo je veliko zanimanje posjetitelja. U kasno poslijepodne održat će se rasprava o temi ´Hrvatska na putu u EU´ na kojoj će uz ostale sudjelovati i ministar za europske integracije Neven Mimica koji će tom prigodom govoriti kako je najavljeno o odnosima između Republike Hrvatske i EU, provedbi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU i njegovu utjecaju na gospodarske tijekove u RH.

Suorganizatori Hrvatskog dana na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču su Institut za Podunavlje i srednju Europu iz Beča, Austrijsko hrvatsko društvo, predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Beču, Erste bank, a organizator je Ekonomski fakultet u Beču.

Pročitajte više