Hrvatski Sabor sutra počinje 8. sjednicu, posljednju redovnu prije ljetne stanke

AKTUALNIM prijepodnevom Hrvatski sabor sutra počinje 8. sjednicu, posljednju redovnu prije ljetnih odmora i do ustavnog roka za redovno zasjedanje, 15. srpnja.

Za dvotjednog rada očitovat će se o Vladinim prijedlozima da se povećaju trošarine na duhanske proizvode i automobile, a iz Banskih dvora očekuje i prijedlog rebalansa državnog proračuna za 2004.

Ta bi se tema pred Vladom trebala naći u četvrtak, a po raspoloživim informacijama zastupnici bi o rebalansu trebali raspravljati u drugom tjednu rada.

Prije ljetne stanke iz Vlade se očekuje i prijedlog zakona o sigurnosti u prometu na cestama koji bi trebao postrožiti kazne za prometne prekršaje, radi čega će se mijenjati i Zakon o prekršajima.

U nastojanjima da se stane na kraj bespravnoj gradnji i zaustavi daljnja devastacija obale, Sabor bi po hitnom postupku trebao izmijeniti zakone o prostornom uređenju i o gradnji.

Prije ljetnog raspusta, zastupnici će se očitovati i o desetak zakona koje su predložile njihove, uglavnom oporbene kolege.

Kako 15. srpnja, odnosno ustavni rok za redovno zasjedanje pada u četvrtak, Sabor će da bi dobio na vremenu umjesto u srijedu drugi radni tjedan početi dan prije, dakle u utorak.

Prema ranijim najavama predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa za sada nema potrebe da Sabor zasjeda izvanredno.

Pročitajte više