HSLS odustao od tužbe protiv Banca zbog ukradenog Passata

U MEDIJIMA se pojavila informacija kako HSLS sudskim putem goni današnjeg predsjednika HHO-a i nekadašnjeg predsjednika LS-a Ivu Banca i od njega potražuje 150.000 kuna, što glasnogovornica HSLS-a Andreja Latinović demantira u razgovoru za Index.

Naime, LS je pokrenuo tužbu protiv Banca nakon njegovog odlaska s mjesta predsjednika zbog ukradenog službenog Passata u Banjoj Luci 2004. te je tražio 150.000 kuna koliko je tada vrijedio taj auto. U LS-u su tada tvrdili kako je Banac automobil koristio u privatne svrhe, a odštetu su tražili jer auto nije bio osiguran. HSLS je po medijskim napisima preuzeo tužbu kao pravni sljednik LS-a

U HSLS-u kažu da je Predsjedništvo stranke još u veljači 2006., nakon ujedinjenja HSLS-a i LS-a, sve sporove koje je vodio LS odlučilo riješiti mirnim putem, pa tako i ovaj s Bancem.

"Nema sumnje da je taj službeni Passat Ivi Bancu uistinu ukraden i to na službenom putu, te HSLS odustaje od potraživanja nadoknade štete od Banca", rekla nam je glasnogovornica Latinović.

Napadi nakon uplitanja u slučaj Mirjane Pukanić

Ivo Banac je dan prije krađe bio u Sarajevu na poziv Međunarodnog foruma Bosna, a nakon Sarajeva je trebao ići na simpozij organiziran u povodu otvaranja obnovljenog mosta, na kojem su trebali biti Paddy Ashdown i Sulejman Tihić.

Zanimljivo je za uočiti da se Bancu sada nakon njegove uključenosti u slučaj Mirjane Pukanić izvlače i stare stvari iz naftalina. Očito sada netko želi iskoristiti trenutak i uništiti ga do kraja. Prvo je Banac morao pretrpiti napade u samom HHO-u, iz kojeg je nedavno otišao i Žarko Puhovski zbog neslaganja s Bancem, a sada ga se krivi za krađu službenog Passata.

D.M.
Foto: S.G.F.

Pročitajte više