HTV dotaknuo novo dno: Vrh Kuće se međusobno obračunava u Dnevnicima!

V.D. RAVNATELJ HTV-a Mislav Stipić je prvo u središnjem Dnevniku pred gledateljima pozvao na smjenu previše lajave Silvije Luks, predsjednice Nadzornog odbora HRT-a, jer je u javnost iznijela "lažni zaključak" sjednice NO-a HRT-a u kojemu se osvrće na rastrošnost prisavskih djelatnika. Zaposlenike gotovo bankrotiranog HRT-a je preko Intraneta obavijestila da im trojica kolega putuju u New York. Stipić se na nju obrušio u središnjem Dnevniku ne davši joj priliku za obranu.

> Ravnatelj HTV-a traži smjenu Silvije Luks zbog teksta na Indexu: "Lažirala je zaključak NO-a!"

> Silvija Luks "oprala" šefove HRT-a zbog rastrošnosti: Kuda ide javni novac?

"Mišljenja sam da je gospođa Silvija Luks povrijedila Zakon o HRT-u i opće akte HRT-a te da je svojim djelovanjem narušila ugled HRT-a. Naime, možda se tako moglo raditi na Yutelu, ali neće na Hrvatskoj televiziji", izjavio je odrješito u novinarski krajnje neprofesionalnoj objavi u središnjem Dnevniku HTV-a v.d. ravnatelj HTV-a Mislav Stipić.

Što god da je napravila Silvija Luks kao šefica Nadzornog odbora HRT-a, i zanemarimo li činjenicu da za tu poziciju nema valjda nikakve kvalifikacije, imala je pravo u središnjem Dnevniku na prostor za svoju izjavu i svoju stranu priče. Ravnatelj HTV-a, međutim, na najgrublji je mogući način iskoristio svoj položaj u Kući da bi se pred očima cijele nacije obračunao s ovom ženom.

Njegov prijedlog za razrješenje Silvije Luks s navedene funkcije u središnjem i najgledanijem Dnevniku HRT-a više je izgledao kao direktiva u kojoj nema mjesta za objašnjenja i odgovore na pitanja kako, zašto, zbog čega Silvija Luks mora otići? Izostalo je i svako potpitanje. Ona je potpalila vrhušku HRT-a zbog rastrošnog putovanja u New York, opalila im dvije pljuske i ispala glavna, a Stipić je sinoć uzvratio udarac - stostruko. Bilo je to razračunavanje zbog starih dugova - Silviju Luks u mirovinu je iz Pariza poslalo, naime, upravo aktualno v.d. vodstvo kuće, a Luksica se s time nije imala namjeru tako lako pomiriti.

"Možda se tako moglo raditi na Yutelu, ali neće na Hrvatskoj televiziji"


Sinoć se nismo mogli ne zapitati zašto se ovaj već predugo privremeni ravnatelj HTV-a, kojega su mnogi građani jučer valjda prvi put ugledali na malim ekranima, baš u vezi ovog slučaja odlučio putem javnog servisa objaviti javnosti. Zašto to nije našao za shodnim napraviti onda kada je otpuštao stotine ljudi s HRT-a? Ili zašto se nije javio da objasni zašto je zajedno s v.d. urednikom Informativnog programa HTV-a Renatom Kunićem i ostalim urednicima i novinarima gospodarske redakcije nedavno bio na "briefingu" kod Ivice Todorića? U to je vrijeme bilo valjda lakše Indexovim novinarima doći do Bozanića, nego do Mislava Stipića ili v.d. urednika Informativnog programa Renata Kunića. Jučer je, pak, zdušno objašnjavao kolegi s Indexa zašto bi Luksica trebala dobiti nogu. Stipićeva "ukazanja", naime, vrlo su tempirana i proračunata.

Kao i ova njegova izjava: "Možda se tako moglo raditi na Yutelu, ali neće na Hrvatskoj televiziji". Silvija Luks radila je na Yutelu, televiziji koja je osnovana po nalogu posljednjeg premijera Jugoslavije Ante Markovića. A takva Jugoslavenka mora otići s HRT-a, njoj nije mjesto na HRVATSKOJ televiziji, to je poruka Stipićevog obraćanja naciji. Uostalom, zar joj je opakije mogao potplesti nogu pred narodom nabrijanim zbog haških presuda?

"Sada se zna tko iz sjene vlada HRT-om"

Silvija Luks ipak mu nije ostala dužna. U slabije gledanom Dnevniku 3 Hrvatske televizije, javivši se telefonski "oprala" je Stipića kazavši da je nju na to mjesto postavio Sabor, a njega je "na HRT progurao njegov prijatelj Siniša Grgić, svojedobni predsjednik Programskog vijeća HRT-a, protiv kojeg je, ako niste znali, otvorena istraga".

Luksica se pita zašto se Stipić uopće javlja kada je ona zbog rastrošnosti na posljednjoj sjednici NO-a HRT-a prozvala v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Josipa Popovca. "Umjesto njega odgovara Stipić koji nizašto po novom zakonu o HRT-u nije ovlašten i time je dokazao tko zapravo iz sjene vlada HRT-om", ispalila je svoje strelice Silvija Luks. Sinoćnju borbu rogatih u Dnevniku 3 Luksica je završila poručivši Stipiću: "Mene može smijeniti Hrvatski sabor, ali ne Mislav Stipić".

Pročitajte više