Hugo Chavez: U mom tijelu nema ni jedne maligne stanice. One ne postoje!

VENECUELANSKI predsjednik Hugo Chavez vratio se u svoju zemlju nakon što je na Kubi proveo pet dana, tijekom kojih je podvrgnut brojnim medicinskim pretragama, te je jučer rekao kako je izliječen od raka koji mu je dijagnosticiran ove godine, piše CNN.

"U ovom tijelu nema niti jedne maligne stanice. One ne postoje", rekao je za vrijeme posjete državi Tachiri koja graniči s Kolumbijom. Tamo se našao kako bi se zahvalio Santo Cristu de la Griti, kipu Isusa Krista.

Prije samo četiri mjeseca, Chavez je hitno prebačen na Kubu, kako bi bio podvrgnut operaciji nakon što mu je dijagnosticiran rak.

Rekao je kako je od onda nastupila značajna faza u njegovu liječenju koja je iznenadila i njega samog, a pretrage koje su mu proteklih dana napravljene pokazale su kako je njegovo tijelo zacijelilo od operacije te kako nakon kemoterapije u njegovim organima nema toksina.

Kandidirat će se na predstojećim predsjedničkim izborima

Samom predsjedniku činilo se kako je proteklo puno više od četiri mjeseca, a za vrijeme svoje borbe osjećao se većim kršćaninom nego što je to bio prije dijagnoze.

Njegovo je zdravlje sada besprijekorno, rekao je, dodavši kako će se nastaviti kontrolirati.

U lipnju je rekao da su liječnici odstranili tumor iz njegovog tijela, no nije rekao o kojem se obliku raka radi. Liječio se i u Venezueli i na Kubi, a prošli mjesec u toj je zemlji bio na posljednjoj, četvrtoj rundi kemoterapije.

Chavez se zakleo kako će se kandidirati na predsjedničkim izborima sljedeće godine, odbacivši time nagađanja kako će ga bolest natjerati da napusti politiku.

Pročitajte više