I dalje malo sunca pa malo kiše uz iznadprosječne temperature

Foto: Nel Pavletić/Pixsell, DHMZ

Nastavlja se vrijeme slično kao i proteklih dana. Malo sunca, malo kiše uz iznadprosječne temperature.

DHMZ piše: Danas se očekuje djelomice sunčano, a uz povremeno više oblaka mjestimice kiša, osobito ujutro i prijepodne.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na sjevernom Jadranu i jak, a u Dalmaciji mjestimice umjereno jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 17 do 22, na Jadranu između 20 i 24°C.

Južina i dalje traje

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti razmjerno nepovoljne.

"Jutro će biti nešto hladnije, s mogućom maglom u dolinama rijeka u unutrašnjosti zemlje, zbog čega kronične bolesnike upozoravamo na adekvatnu zaštitu. Danju uz južinu meteoropati i kronični bolesnici mogu imati slabiju koncentraciju i biti razdražljivi.

Ipak, sunčana razdoblja mogu biti pogodna za lagane šetnje uz koje će se razmjerno nepovoljan utjecaj lakše podnositi", piše DHMZ.

Evo detaljne DHMZ-ove prognoze po regijama

Istočna Hrvatska

Djelomice sunčano, a uz povremeno više oblaka mjestimice će biti kiše, češće i vjerojatnije tijekom noći i ujutro, kad može biti i pljuskova s grmljavinom. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i južni. Najniža jutarnja temperatura od 10 do 12, a najviša dnevna od 20 do 23°C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano, a uz povremeno povećanu naoblaku ponegdje može pasti malo kiše, uglavnom u noći i ujutro. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, mjestimice uz jake udare. Najniža jutarnja temperatura između 9 i 11, a najviša dnevna od 18 do 21°C.

Gorski kotar i Lika

Djelomice sunčano uz povremeno povećanu naoblaku, mjestimice s kišom. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, u višem gorju s jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura od 8 do 12, a najviša dnevna od 16 do 20°C.

Istra

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, mjestimice sa slabom kišom. Puhat će umjeren, mjestimice i pojačan jugozapadni i zapadni vjetar. More će biti malo do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 15 do 18°C, u unutrašnjosti Istre od 11 do 14°C, a najviša dnevna od 20 do 23°C.

Sjeverni Jadran

Djelomice sunčano, a uz povremeno više oblaka mjestimice može pasti malo kiše. Vjetar umjeren i jak jugozapadni i južni. Najniža jutarnja temperatura između 14 i 19, a najviša dnevna od 20 do 23°C.

Dalmacija

Pretežno ili djelomice sunčano, a uz povremeno više oblaka mjestimice može pasti malo kiše, dok popodne može biti i ponekog pljuska s grmljavinom. Vjetar slab i umjeren južni i jugo. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 19, u unutrašnjosti od 10 do 14, a najviša dnevna od 20 do 24°C.

Sutra malo ljepše

Pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku, očekuje se sutra. Ponegdje na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici povremeno više oblaka uz mogućnost za uglavnom slabu kišu. Puhat će umjeren i mjestimice na udare jak jugozapadnjak, na Jadranu i južni vjetar te jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, na Jadranu od 14 do 18, a najviša dnevna uglavnom od 19 do 24°C.

Pročitajte više