I dalje se traga za biciklistom kojega je preksinoć odnijela nabujala Londža

POTRAGA za Zvonimirom Čertikom, koji je u nedjelju navečer nestao u nabujaloj Londži, nastavit će se i danas, a u nju će biti uključeni vatrogasci i mještani Čaglina, te lovačka društva.

Oni su i jučer cijeloga dana tragali za Čertikom, koji je u nedjelju, unatoč zabrani prometa poplavljenom cestom između Čaglina i Migalovaca, onuda išao biciklom i pao u bujicu koja ga je odnijela.

Cesta između Čaglina i Migalovaca, kao i gradilište budućeg mosta, poplavljeni su vodom u visini od 30 centimetara. U čaglinskom kraju pod vodom je 30-ak hektara obradivih površina, a promet teče obilazno.

Višednevne kiše prouzročile su i izlijevanje iz korita rijeke Orljave, tako da je za sav promet zatvorena lokalna cesta Bučje - Poloj - Koprivnica.

Zbog obilnih je kiša zamućena je voda iz vodovoda te stanovnici Migalovaca, Sovskog Dola, Ruševa i dijela Čaglina prije upotrebe vodu moraju prokuhavati. Djelatnici komunalnog poduzeća "Tekija" vrše pojačano kloriranje vode.

Kako je kod mjernoga mjesta u Frkljevcima izmjeren vodostaj od 350 centimetara, u noći s ponedjeljka na utorak uvedeno je pripremno stanje obrane od poplave.

Pročitajte više