I Sanader je bježao od DORH-a pa slao poruke po odvjetnicima da se odmah vraća

Foto: FaH

"PORUČIO je da nije u bijegu i da se u zemlju vraća kroz tri, četiri dana",  tako su odvjetnici bivšeg premijera Ive Sanadera objašnjavali javnosti gdje je njihov klijent nakon što je sud Sanaderu odredio 30 dana istražnog zatvora.

Nije u bijegu, sve je slučajno, vraćaju se odmah

Naime, u prosincu 2010. godine Sander je slao umirujuće poruke da je zapravo puka slučajnost da je otišao u inozemstvo baš trenutak prije nego što je policija odlučila zakucati na njegova vrata.

"Sanader je zamolio da se u njegovo ime javim institucijama koje za njim možda tragaju", objašnjavao je 9. prosinca 2010. godine odvjetnik Mate Matić. Dan kasnije Sanader je uhićen kod Salzburga u Austriji. Nakon duge pravne borbe i niza žalbi, Sanader je izručen 19. srpnja 2011. godine.   

Sličan scenarij i vrlo slične poruke po odvjetnicima možemo danas čuti od Todorića i njegove obitelji. Naime, odvjetnici Ivice i Ante Todorića putem odvjetnika poručili su hrvatskoj javnosti kao nisu u državi, ali da nisu ni u bijegu.

Politički procesi

"Todorić nije u bijegu", rekla je jutros odvjetnica Jadranka Sloković o svom klijentu Ivici Todoriću. Slično kao i 2010. godine u slučaju Sanader i danas je gotovo ista obrana, odnosno "politički obračun".


"Ovo je početak političkog obračuna s Todorićem", poručila je Jadranka Sloković jutros okupljenim novinarima.

S druge strane Ante Todorić baš prije mjesec dana prijavio je prebivalište u Londonu. Ni on, kao i njegov otac Ivica, nije u bijegu.

"On nije u bijegu i on će se u svakom slučaju kada dobije formalni poziv odazvati i biti dostupan pravosudnim tijelima", rekao je njegov odvjetnik Rajko Čogurić.

 


Aplikaciju možete downloadati na ovom linku za Android ili na ovom linku za iPhone

Pročitajte više