Inspekcija od jutra u domu u Andraševcu, štićenike sele u državne domove

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

DVA dana nakon strašnog požara u kojem je poginulo šestero ljudi, još uvijek traje preseljenje korisnika. Jučer je iz objekta pokraj požarišta premještena 21 osoba, a danas ih Centar za socijalnu skrb premješta još 20-ero u glavnoj zgradi u istoj ulici.

Za korisnike koji ne mogu naći novi smještaj, Centar je osigurao mjesta u državnim domovima u Zagorju - Mirkovcu i Bidružici, javlja HRT.

U Dom za starije i nemoćne u Andraševcu jutros su došli i inspektori Ministarstva za demografiju i socijalnu skrb, no nisu željeli razgovarati s novinarima.

Božinović: Dom za starije je 2012. posjetila protupožarna inspekcija

MINISTAR unutarnjih poslova i potpredsjednik vlade Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak kako je Dom za starije osobe u Andraševcu posjetila protupožarna inspekcija prilikom proširenja djelatnosti, a policija će vrlo brzo imati više informacija o požaru u kojem je živote izgubilo šest osoba.

"Koliko je meni poznato, inspekcija je izašla na teren kada se tražilo proširenje djelatnosti, mislim da se radi o 2012. godini. Cijeli taj kompleks pitanja sada je predmet kriminalističkog istraživanja i sigurno će sve nadležne službe donijeti odgovarajuće zaključke", rekao je Božinović na konferenciji za medije u Banskim dvorima.

Požar u pomoćnoj zgradi Doma za starije i nemoćne osobe Zelena oaza u Andraševcu kod Oroslavja izbio je u subotu. Vatrogasci su ga ubrzo ugasili, ali, nažalost, prekasno za šest štićenika Doma. 

Božinović je naglasio kako protupožarni inspektori izlaze na teren kada se neki objekt gradi ili stavlja u funkciju. Dodao je kako će policija više informacija o požaru i njegovim uzrocima imati vrlo brzo.

Pročitajte više