Inspektori zaustavili isplovljavanje novog trajekta Oliver iz Rijeke za Split

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Trajekt Oliver, novonabavljeni brod Jadrolinije, jučer je u večernjim satima trebao isploviti iz riječkog brodogradilišta Viktor Lenac za Split, ali su inspektori zaustavili isplovljenje, piše Novi list. Trajekt je danas u 10:30 trebao isplovili prema Veloj Luci iz Splita, ali je događaj odgođen.

Iz Jadrolinije su poručili da zbog dodatnih zahtjeva koje su inspektori Lučke kapetanije Rijeka postavili prema brodaru, trajekt Oliver neće isploviti iz brodogradilišta. Novi list piše da je problem nastao prilikom inspekcije Lučke kapetanije Rijeka, no detalji zbog kojih je plovidba Olivera odgođena zasad nisu poznati.

Oglasila se Jadrolinija

Iz Jadrolinije su jučer ujutro uputili javni poziv svim vlasnicima brodica u splitskoj luci, kao i onima koji se zateknu na ruti njegove plovidbe prema Korčuli, da sirenama pozdrave i isprate Olivera na prvom putovanju. Jučer navečer oglasili su se i kratkim priopćenjem.

"Nakon obavljenog završnog testiranja Jadrolinijinog broda Oliver od strane Lučke kapetanije Rijeka u brodogradilištu Viktor Lenac, privremeno se odgađa ulazak broda u održavanje državne trajektne linije Split - Vela luka - Ubli. Riječ je o dodatnom zahtjevu koji će Jadrolinija u što kraćem roku ispuniti, prvenstveno imajući na umu zadovoljenje svih potrebnih zahtjeva osiguravajući maksimalnu sigurnost putnika i posade.

Zahvaljujemo na razumijevanju svim putnicima koji ovaj brod s nestrpljenjem očekuju i radujemo se skoroj zajedničkoj plovidbi brodom Oliver", navodi se u priopćenju.

Pročitajte više