Istarski Stožer: Testove za ulazak u Sloveniju moguće napraviti i u subotu

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

PREMA odluci vlade u Sloveniji mijenja se režim prijelaza granice u vrijeme epidemije, pa će i dnevni radni migranti morati predočiti negativan test na koronavirus.

Osim za tu kategoriju, novo pravilo vrijedi i za one koji u Sloveniju dolaze zbog zdravstvenih usluga, pomoći članu obitelji ili održavanja nekretnine ili zemljišta, te za neke druge kategorije, javili su slovenski mediji.

Prekogranični dnevni radni migrant, koji ima radni odnos u nekoj od država članica Europske unije ili nekoj drugoj šengenskoj zemlji, može ući u Sloveniju uz predočenje negativnog testa na prisutnost koronavirusa koji nije stariji od sedam dana od uzimanja brisa. Pri  tome, validan je onaj test koji je obavljen u nekoj od članica EU-a ili Schengenskog prostora, navodi se u odluci koju je donijela slovenska vlada, uz pojašnjenje da novo pravilo stupa na snagu s objavom u službenom listu. Odluka će se razmatrati na tjednoj razini. 

Testiranja dostupna i u subotu

Nova pravila posebno pogađaju dnevne migrante iz Hrvatske kojih je više tisuća na radu u Sloveniji, pa je Stožer civilne zaštite Istarske županije danas obavijestio da će se testiranja moći obaviti i u subotu.

"Stožer civilne zaštite Istarske županije podsjeća da je testiranje za administrativne potrebe moguće obaviti svakodnevno u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, u Puli, na adresi Nazorova 23, uz najavu na tel./mob. 099-529-8222; 529-063; e-mail: covidtest@zzjziz.hr", naveo je Stožer u priopćenju i dodao da će Zavod za javno zdravstvo Istarske županije obavljati testiranja lokalno u Buzetu, Umagu i Poreču, i u subotu 6. veljače 2021. godine.

Sve informacije je moguće dobiti na navedenim kontaktima i mrežnim stranicama Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, podsjeća Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Pročitajte više