Istraživanje: Talijani tvrde da su najradišniji Europljani

TALIJANI tvrde da su u samom vrhu ljestvice najradišnijih Europljana, a to su rezultati istraživanja što ih je u ponedjeljak objavio talijanski financijski dnevnik Il Sole24 Ore.

Više od 75 posto Talijana koji su bili uključeni u istraživanje koje je obuhvatilo oko 20.000 radnika iz 12 europskih zemalja, izjavilo je da u uredima provodi više od 40 sati tjedno. Europski prosjek iznosi 56.4 posto.

Više od 52 posto talijanskih ispitanika izjavilo je kako u uredu tjedno provede između 40 i 50 sati, a 23,21 posto na poslu ih provede i više od 50 sati. Usporedbe radi, 51 posto Britanaca i 57 posto Francuza izjavilo je da radi više od 40 sati tjedno.

Istraživanje također pokazuje da Danci, Finci i Nizozemci provode manje vremena u uredima od svojih južnih kolega u Italiji i Španjolskoj.

No, također je zanimljiv i podatak direktora talijanskog ogranka agencije koja je provela istraživanje, Corrada Tirasse, koji tvrdi da veći broj sati provedenih u uredima ne znači nužno i veću produktivnost.

Dulje radno vrijeme, može navesti na pomisao da je "produktivnost nezadovoljsvajuća" ili da je organizacijska struktura tvrtke "daleko od optimalne", smatra Tirasse.

Pročitajte više