Istražni postupak zbog usmrćenja supova

ZBOG trovanja 17 bjeloglavih supova Općinsko državno odvjetništvo u Crikvenici izvijestilo je danas da će na temelju kaznene prijave primorskogoranske Policijske uprave Istražnom centru Županijskog suda u Rijeci podnijeti zahtjev da provede istragu protiv Rabljanina osumnjičena za trovanje supova.

Općinska državna odvjetnica u Crikvenici Vesna Cvitković kazala je za Hinu da kaznena prijava PU-a ne sadrži dovoljno elemenata za podizanje optužnice protiv 59-godišnjeg Rabljanina.

Zbog toga je potrebno provesti istragu, saslušati osumnjičenika i svjedoke te pričekati i službene rezultate vještačenja tijela uginulih supova kojim se utvrđuje trovanje karbofuranom kao uzrokom uginuća supova, dodala je.

Policija je jučer Općinskom državnom odvjetništvu dostavilo kaznenu prijavu protiv 59-godišnjeg mještanina Lopara na Rabu zbog osnovane sumnje da je insekticidom sa sastojkom otrova karbofurana posuo strvinu svoje ovce i tako usmrtio 17 bjeloglavih supova, u Hrvatskoj zaštićene životinjske vrste od 1967.

Prvih deset uginulih supova pronađeno je 17. prosinca prošle godine na polutoku Sorinju na Rabu, šest nešto poslije, a jedan je sup uginuo naknadno od posljedica trovanja.

Pročitajte više