Iveković: Trgovački sud ni nakon 50 dana nije donio odluku o "Croatia busu"

ZAGREBAČKI Trgovački sud ni nakon pedeset dana nije donio odluku o uvođenju privremene mjere u ´Croatia Bus´, upozorio je danas predsjednik Novog sindikata Mario Iveković.

Državno odvjetništvo je 17. prosinca prošle godine podiglo tužbu protiv ´Croatia Busa´ i bivšeg predsjednika Uprave Leona Sulića te zatražilo uvođenje privremene mjere zbog sumnje da se vlasnička struktura tvrtke temelji na spornim stjecanjima dionica.

No, sud je prije odluke o privremenoj mjeri odredio financijsko vještačenje kojim bi se utvrdila ispravnost uplate dionica u vlasništvu Sulićeve obitelji Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP).

´Žalosno je da Trgovački sud ni nakon pedeset dana nije odlučio o uvođenju privremene mjere kojom bi se zaštitila imovina tvrtke´, rekao je Iveković na konferenciji za novinare ispred glavnog ulaza u ´Croatia Bus´ koji nezadovoljni radnici blokiraju već tri mjeseca.

Čak bi i odbijanje privremene mjere bilo bolje nego zadržavanje postojećeg stanja, jer bi se time omogućio nastavak postupka pred višim sudom, kazao je Iveković dodavši da političari i djelatnici u pravosuđu i drugim državnim institucijama očito žele da slučaj ´Croatia Busa´ padne u zaborav.

´Takvim postupcima Trgovački sud preuzima na sebe odgovornost za svaku malverzaciju i otuđivanje novca u posljednjih pedeset dana i eventualnu propast tvrtke´, upozorio je Iveković.

Prozvao je i premijera Ivicu Račana jer nije učinio ništa na uvođenju reda u Hrvatski fond za privatizaciju, te ministricu pravosuđa Ingrid Antičević-Marinović jer dozvoljava otezanje postupka.

Gradonačelnicu Zagreba Vlastu Pavić optužio je da se ne želi očitovati o slučaju ´Croatia Busa´ jer je, kako tvrdi, Gradsko poglavarstvo umiješeno u ´nečiste radnje´ u toj tvrtki.

Nezadovoljni radnici i mali dioničari ´Croatia Busa´ blokiraju tvrtku već tri mjeseca tražeći uvođenje privremene mjere i utvrđivanje vlasničke strukture tvrtke.

Pročitajte više