Ivošević: Ministarstvo želi legalizirati kuću na Marjanu jer je vlasnik branitelj

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine zatražilo je da se ponovo razmotri žalba zbog odbijene legalizacije nekretnine na Marjanu, pozivajući se na činjenicu da je vlasnik branitelj narušenog zdravlja. Proizlazi to iz dijela dokumenta koji je na Facebooku objavio splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević.

Ivošević je ovaj potez nazvao "nevjerojatnom svinjarijom", skandaloznim i protuzakonitim postupkom ministarstva.

"Nakon što je veći broj rješenja potvrdilo, nakon što su neki pokrenuli upravni spor i izgubili na Upravnom sudu, a sad ih je upravo troje na Visokom upravnom sudu, ukratko nakon što su sve institucije do sada u postupku potvrdile da nema legalizacije na Marjanu, našao se biser u Ministarstvu gosp. Tomislav Šiško, koji je bez ikakvog pravnog osnova vratio predmet na ponovno postupanje 'da s posebnom pažnjom se ponovi postupak s obzirom na činjenicu da je žalitelj hrvatski branitelj i osoba ugroženog zdravstvenog stanja'", piše Ivošević.

"Može li Hrvatska postati zemlja bez zaštićenih kasta?

"Zbilja skandalozan postupak gosp. Šiška koji je protuzakonito poništio legalno prvostupanjsko rješenje čisto jer netko ima status branitelja. U identičnim slučajevima drugim građanima RH koji se nisu pozivali na braniteljski status odbijena je žalba", piše u statusu.

Na kraju se Ivošević pita "može li Hrvatska konačno postati zemlja prava bez zaštićenih kasta" te zahvaljuje ministru Branku Bačiću na novom materijalu za tematsku sjednicu o Marjanu.

Pročitajte više