IZLOŽBA RAZOTKRIVA TRIKOVE "GOSPODARA PRSTENOVA"

Tvorci "Gospodara prstenova" razotkrili su u ponedjeljak visoko tehnološke trikove iz filma koji im je donio nagradu Oscar.

Specijalni efekti, koji su hvaljeni kao najnapredniji ikada viđeni na velikom ekranu, sada su izloženi u londonskom Muzeju znanosti.

Show koji miješa animatroniku i interaktivnu tehnologiju već je najuspješniji u povijesti muzeja s prodanih 14.000 ulaznica prije otvaranja za javnost u utorak.

"Bez sumnje, ovo je najveći izazov u mojoj karijeri", rekao je Novozelanđanin Richard Taylor, čarobnjak za specijalne efekte, čija je vizija nagrađena s dvije nagrade američke Akademije filmskih znanosti i umjetnosti.

Taylor je, međutim, odmah odao počast i drugim znanstvenofantastičnim filmovima poput "Ratova zvijezda" i "Zvjezdanih staza".

"Ponosni smo što smo u istoj ligi s njima. Od njih smo učili, rasli smo uz njih i oni su nam predstavljali izazov", rekao je Taylor.

Od stopala hobita do zubi orka izložba prikazuje kako je vojska Taylorovih stručnjaka pomogla da se pridobije milijun obožavatelja diljem svijeta za klasičnu bajku o borbi dobra i zla u fantastičnom Međuzemlju.

Orke, goblini i druga stvorenja iz Tolkienova čudnog svijeta zvijezde su izložbe koja će biti otvorena do siječnja u Londonu, a potom se preseliti u Boston i Singapur.

Pročitajte više