IZRAEL OSLOBODIO VIŠE DESETAKA PALESTINSKIH ZATVORENIKA

Izraelska vojska je oslobodila u nedjelju nekoliko desetaka palestinskih zatvorenika prigodom posjeta američkog državnog tajnika Colina Powella koji je došao ponovno pokrenuti mirovni proces, doznaje se od ministarstva obrane. L

Vojska je iz logora Ktsiot u pustinji Negev oslobodila "oko 70 zatvorenika koji su bili su pod administrativnim uhidbenim nalogom", rekao je glasnogovornik ministarstva Eli Kamir.

On drži da bi ukupno 200 administrativnih zatočenika trebalo idućih dana biti oslobođeno, od kojih je većina izdržala veći dio kazne.

Niti jedan od njih nije optužen za sudjelovanje u atentatu.

Gotovo 1.200 Palestinaca administrativni su zatočenici zatvoreni na razdoblja koja se obnavljaju od tri do šest mjeseci. Zatvoreni su samo prema nalogu vojne vlasti, tvrdi B'tselem, izraelska organizacija za zaštitu ljudskih prava.

Pet pacifista, dvoje Amerikanaca i troje Britanaca, koje je uhitila izraelska vojska na palestinskim područjima, zadržani su u zatvoru u nedjelju, naveo je jedan dužnosnik Međunarodnog pokreta solidarnosti (ISM), čiji su oni članovi, prenosi AFP.

Pročitajte više