Izraelska vojska: Da, ubili smo tri sina šefa Hamasa. Bili su u autu

Foto: Profimedia

 Izraelska vojska potvrdila je danas ciljano ubojstvo trojice sinova čelnika Hamasa Ismaila Hanijeha. Tri operativca vojnog krila Hamasa "eliminirana" su u središnjem Pojasu Gaze, objavile su Izraelske obrambene snage (IDF).

Vojska je potvrdila da se radi o Hanijehovim sinovima. Međutim, nije bilo potvrde o smrti troje unučadi u incidentu. "IDF je svjestan tvrdnji da su drugi Hanijehovi rođaci povrijeđeni, među njima i maloljetna osoba. IDF ne potvrđuje ovu informaciju", stoji u priopćenju.

Ubijeni u napadu na vozilo

Ranije su Hamasovi mediji objavili da su trojica sinova – Hazem, Amir i Mohamad, ubijeni su u bombardiranju vozila u kojem su se kretali u kampu Al-Šati te da je ubijeno i dvoje Hanijehovih unuka, a treći je ozlijeđen. 

"Naši zahtjevi su jasni i određeni i nećemo raditi ustupke. Neprijatelj je u deluziji ako misli da će napadi na moje sinove, tijekom vrhunca pregovora i prije no što je pokret poslao svoje odgovore, primorati Hamas da promijeni svoj stav", rekao je Hanijeh za Al Jazeeru. 

"Krv mojih sinova mi nije draža od krvi našeg naroda”, dodao je čelnik Hamasa. Hanijeh je šef politbiroa Hamasa od 2017. Prema medijskim izvješćima, izuzetno je bogat i živi luksuznim životom u Kataru.

Pročitajte više