Izraelski specijalci upali u britansku ambasadu u Tel Avivu nakon što ju je zaposjeo naoružani Palestinac

NAORUŽANI Palestinac upao je u britansku ambasadu u Tel Avivu te zatražio politički azil, tvrdeći kako "bi radije umro nego se vratio na Zapadnu obalu." Nakon sedmerosatne opsade, izraelski specijalci su ga uspjeli savladati.

28-godišnji Nadim Injaz, iz Ramallaha, za kojeg se vjeruje da je doušnik izraelskih sigurnosih službi, infiltrirao se u englesku ambasadu u Tel Avivu preskočivši ogradu.

Associated Press je javio kako je Injaz zatražio azil, jer se boji kako bi ga palestinski militanti mogli ubiti, te je zaprijetio kako će u suprotnom počiniti samoubojstvo. Agencija tvrdi kako je Injaz surađivao s Izraelom, te se zbog toga boji vratiti u Ramallah. Uz to, ima problema sa zakonom te financijama.

"Neka me nekako prebace odavde u Europu. Ako mi nitko uskoro ne pomogne da spasim život, završit ću ga ovdje sam." - izjavio je na hebrejskom Injaz.

"Ne želim ubijati djecu, želim da me odvedu odavde, ne mogu više biti tu." - kazao je kroz plač Injaz.

Policijska glasnogovornica Micky Rosenfled je izjavila kako je muškarac bio naoružan pištoljem, a policija je s njim ostvarila kontakt. Oko ambasade su također bile raspoređene i jake anti-terorističke snage.

Injaz je uspio preskočiti ogradu, ali ne i ući u zgradu, budući da su na vratima bili pripadnici osiguranja. Pred ambasadu su došli njegov odvjetnik i aktivisti za ljudska prava.

Nakon pregovora, specijalci su uspjeli svladati Injaza koji se sakrio na parkiralište ambasade, te srećom nitko nije bio ozlijeđen. Hoće li dobiti azil u Britaniji vrlo je upitno.

S.H.

Pročitajte više