Jadranska pivovara Split prihod od akcije Kupujmo hrvatsko daruje u humanitarne svrhe

JADRANSKA pivovara Split d.d. i ove godine sudjeluje u akciji Kupujmo hrvatsko u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.

Nakon akcija u Puli i Rijeci, Jadranska pivovara pridružuje se akciji u Splitu, koja će se u utorak, 6. srpnja od 18:00 do 22:00 sata održati na splitskoj rivi. Kao i prošle godine, Jadranska pivovara donirat će sav prihod od prodaje Laškog piva Zlatorog i kraljevskog bavarskog piva Kaltenberg u humanitarne svrhe - pučkoj kuhinji Crvenog križa u Solinu.

Za vrijeme trajanja akcije Jadranska pivovara će po promotivnim cijenama prodavati Laško pivo Zlatorog i Kaltenberg. Osim predstavnika Jadranske pivovare, tijekom akcije na prodajnom mjestu će se okupiti brojni splitski i solinski uglednici te sportaši, glumci i pjevači koji će dati svoju podršku ovoj akciji iskazati prodajom piva i sudjelovanjem u igrama.

Za sve kupce (i uzvanike) će se organizirati nagradne igre i podijeliti nagrade najboljima u igrama spretnosti i znanja. Neizostavnu podršku ovoj akciji i ovaj put će dati Ivan Šola, izbornik hrvatske bob reprezentacije, koji će u sklopu prodajnog prostora Jadranske pivovare izložiti i proslavljani bob hrvatske reprezentacije. Osim njega, na rivi će nam se pridružiti i predstavnice ženske bob reprezentacije.

Jadranska pivovara sudjeluje u akciji Kupujmo hrvatsko kao vodeći proizvodni subjekt, ulagatelj u razvoj tvrtke i cjelokupne regije. Dokaz tomu je prošlogodišnje ulaganje Pivovare vrijedno 3 milijuna kuna u izgradnju pročišćivača otpadnih voda i očuvanje okoliša te najveća dosadašnja investicija od 6,5 milijuna eura u izgradnju novog proizvodnog pogona čije je svečano puštanje u rad planirano za početak jeseni ove godine.

Zbog svega toga Jadranska pivovara je izabrana od HGK kao dobar partner u predstavljanju hrvatskog gospodarstva i promotor hrvatskih piva. Nakon sudjelovanja u akcijama u Puli i Rijeci, nadolazećoj akciji u Splitu, Jadranska pivovara sudjelovat će u akcijama Kupujmo hrvatsko u Šibeniku, Zadru i Dubrovniku. Sudeći po neprestanom rastu proizvodnje i prodaje na hrvatskom tržištu, Jadransku pivovaru su kupci već prepoznali kao kvalitetan domaći brand, čiji proizvodi zauzimaju sve više prostora na domaćem tržištu.

Pučka kuhinja Crvenog križa u Solinu dnevnim ručkom skrbi za 20 korisnika, većinom umirovljenika. Simboličnom donacijom prikupljenom tijekom prošlogodišnje akcije Kupujmo hrvatsko, Jadranska pivovara započela je suradnju s Crvenim križem u Solinu, koju ove godine ponosno nastavlja.

O Jadranskoj pivovari

Jadranska pivovara izgrađena je 1970. godine, od kada i proizvodi pivo. Od 2000. Jadranska pivovara u vlasništvu je slovenske Pivovarne Laško. Od tada prema originalnoj recepturi proizvodi Laško pivo Zlatorog. Posebnu pozornost Jadranska pivovara Split d.d. posvećuje kvaliteti proizvoda te razvoju proizvodnih procesa i tehnologije, po čemu zauzima jedno od vodećih mjesta u Hrvatskoj.

Pročitajte više