Jahtaš koji je kod Murtera udario u ribaricu ide u pritvor, u nesreći poginuo kuhar

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sudac istrage šibenskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni pritvor 51-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je u ponedjeljak oko 19:35 kod Murtera udario svojom jahtom u bok ribarice, uslijed čega je poginuo 61-godišnji član posade ribarice.

Tužiteljstvo je izvijestilo da je sudac istrage prihvatio prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku i kapetanu motorne jahte odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od uništavanja dokaza i tragova važnih za kazneni postupak, opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Državno odvjetništvo je dodalo da se 51-godišnjaka sumnjiči za počinjenje kaznenog djela ugrožavanja posebnih vrsta prometa, za koje je predviđena zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Poginuo brodski kuhar

Tužiteljstvo je preciziralo da se kapetana jahte sumnjiči da je zanemario, radi potpune procjene situacije oko sebe, važnost savjesnog izviđanja i promatranja te važnost kretanja sigurnom brzinom u plovidbi.

Sumnja se da  je zbog toga, kao i zbog vožnje velikom brzinom neprimjerenoj gustoći i broju plovila na moru, naletio prednjom stranom plovila na bočnu stranu ribarskog broda u predjelu kuhinje, uslijed čega je poginuo 61-godišnji član posade te je nanesena velika materijalna šteta na tom plovilu.

Mediji su izvijestili da je poginuo brodski kuhar te da je motorna jahta potonula.

Policija je ranije priopćila da je nekoliko osoba lakše ozlijeđeno. Dodala je kako je u trenutku nesreće na ribarici bilo devet osoba, a na motornoj jahti njih četiri.

Pročitajte više