Jakovčić: Europska unija prati što se događa s Agrokorom

Foto: FAH

EUROPARLAMENTARAC Ivan Jakovčić komentirao je za N1 jučerašnji javni napad Ivice Todorića na vladu.

"To je bilo šokantno, ali svatko tko je optužen ima se pravo braniti. Ima pravo reći, jer je medijski bio u defanzivi", smatra Jakovčić.

"Ako je on učinio neke poslovne greške ipak je najvažnije da je ulagao u te kompanije koje su sada državne", rekao je Jakovčić koji smatra da će se na kraju sve prelomiti preko poreznih obveznika.

"Naravno da će račun stići svima nama. Problem je roll up, ali ja nisam dovoljno kompetentan da o tome govorim", rekao je Jakovčić koji je prokomentirao i dug period šutnje Ivice Todorića.

Što stoji iza naglog napada?

"Teško je procijeniti što sve stoji iza toga, možda mu je prekipjelo zbog optužbi na njegov račun. Moguće je da je eksplodirao.

Nakon ovoga nastupa mislim da treba osnovati istražno povjerenstvo, to je dobra inicijativa", smatra Jakovčić te dodaje da Todorić podrškom osnivanja takvog povjerenstva možda želi pokazati da se ne boji.

Kao zastupnik u EU parlamentu prokomentirao je i hoće li slučaj Agrokora imati toliko veliku magnitudu da se njime pozabavi i Europska komisija.

"Definitivno da. Nije se još prelilo toliko preko granica, nije tema na nivou EU-a, ali se prati jer svi znaju kolika je veličina Agrokora u našem gospodarstvu. EU prati naše poteze i važno je da cijeli taj proces radimo transparentno", zaključio je Jakovčić.

Pročitajte više