Japanskog mornara nasmrt prebili na oproštajnom kick boxing turniru u njegovu čast

JAPANSKI mornar koji je htio napustiti elitnu mornaričku vojnu obuku, umro je nakon neslužbenog oproštajnog "rituala", u kojem se morao potući s 15 drugih ročnika.

On je na dotičnom turniru bio nokautiran te je nakon gotovo dva tjedna umro od posljedica ozljeda zadobivenih u borbi koja je trajala 15 rundi protiv jednog od 15 protivnika svake nove runde, prenosi Associated press.

"Mnogi će s pravom pomisliti kako je to bilo prebrutalno i potpuno nekorektno", kazao je japanski ministar obrane Yasukazu Hamada. On se obitelji umrlog 25-godišnjeg mladića ispričao i obećao punu istragu.

Brutalno nokautiran iako je jedva davao znakove života

Prema prvim saznanjima, do kojih su japanski mediji došli preko anonimnog mornaričkog časnika, tu se radilo o grupnom zastrašivanju, a nesretni mornar je nakon deset rundi iscrpne borbe bio jedva živ. U četrnaestoj rundi, novi svježi protivnik svom ga je snagom nokautirao šakom, nakon čega je nesretni mladić pao u komu iz koje se više nije ni probudio.

Ostali ročnici nisu složni u zaključku nekih od njihovih kolega kako je takav ritual "lijep poklon pri odlasku", već ga smatraju brutalnim kažnjavanjem žrtve.

B.V.
Foto: wikipedia.org

Pročitajte više