Susjedi na čelu države imaju čovjeka kojeg zovu Barbie, upoznajte predsjednika Instagrama

Foto: Instagram

SLOVENSKI predsjednik Borut Pahor koristi Instagram kao glavnu mrežu za komunikaciju s javnosti, primijetio je Politico duhovito dodavši kako Melanija Trump nije jedina osoba iz Slovenije sposobna puniti svjetske naslovnice.

Pahor je, kako navode, u mladosti radio kao model, a danas je poznat i pod nadimkom Barbie, upravo zbog načina na koji komunicira s javnošću. Njegov je Instagram, naime, prepun filtriranih fotografija Pahora u različitim pozama koje se teško mogu povezati s držanjem političara.

Na vanjskopolitičkom planu Pahor je nedavno došao u svjetske medije jer je ponudio da bude domaćin susreta između Donalda Trumpa i Vladimira Putina.

S druge strane, traje blago sprdanje na račun njegova ponašanja na društvenim mrežama. Slovenci su čak izmislili hashtag "boruting" koji koriste kad parodiraju predsjednika na društvenim mrežama.

Još od izbora 2012. godine, Pahor je krenuo pozirati na Instagramu glumeći da je pripadnik raznih zanimanja. To ga je, primjećuje Politico, dovelo do neočekivane pobjede. Do sada je tako on bio 50 različitih stvari: bio je mesar, frizer, automehaničar, poljoprivrednike, smećar...

Osim što stavlja slike vezane za politiku, Pahor, poput drugih Instagram zvijezda, često stavlja svoje fotografije iz mladosti, slike prirode i slične stvari kakve već prolaze na ovoj popularnoj mreži.

Na Instagramu ga prati 22.000 ljudi, a to je oko 1 posto populacije Slovenije. Objave mu redovito imaju preko 2000 lajkova, a ankete kažu da bi lako mogao ostati predsjednik Slovenije i nakon izbora u listopadu.

Iz njegova ureda su potvrdili da on izravno uređuje svoj Instagram profil, a da mu pomažu djelatnici ureda, a ne PR agencije.

 

Pročitajte više