Još milijun i pol kuna Pukaniću od Bandića

ZAGREB NEWS ove godine Zagrepčane košta više nego prethodnih - iz proračuna Grada izdvojeno je milijun i pol kuna za "informiranje o gradskim četvrtima". Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i u novom broju je na naslovnici - nasmiješen.

Novi list piše kako je Služba za mjesnu samoupravu grada, koja je raspisala "natječaj za informiranje građana", izvijestila je da je zaprimila samo jednu ponudu - NCL novosti u vlasništvu Ive Pukanića.

Trend financiranja, dakle, ne samo da se nastavlja nego i napreduje - u 2006. godini bez javnog natječaja Pukaniću je isplaćeno 710 tisuća kuna, prošle godine ugovor je iznosio 1,24 milijuna kuna, a u ovoj godini, pak, dobio je 1,55 milijuna kuna. Radi se o ukupno 3,5 milijuna kuna.

Objavljuju i dezinformacije

Newsu se zamjera što obiluje starim, u drugim medijima već objavljenim tekstovima, reklamama Pukanićevih izdanja novina i časopisa, kao i reklamama drugih sponzora koje nakladniku donose zaradu. Osim toga , Zagreb već ima svoju besplatnu novinu - Komunalni vjesnik, koja očigledno nije dovoljna gradonačelniku za samopromociju.

Ipak, u zadnjem je broju Zagreb Newsa objavljena jedna "ekskluziva" -  da je na mjesto pretučenog direktora Igora Rađenovića u Zagrebačkim cestama imenovan Slobodan Gracin, što je bila potpuna dezinformacija.

A.B.
Foto: Index

Pročitajte više