Kairo potvrdio "nestanak" šefa egipatske diplomatske misije u Bagdadu

EGIPATSKO ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je u nedjelju "nestanak" šefa egipatske diplomatske misije u Bagdadu Ihaba alŠerifa, pozivajući njegove otmičare da s njime dobro postupaju.

"Egipat se nada da će oni koji su krivi za njegov nestanak s njime postupati kao s domoljubom i braniteljem arapske stvari", rekao je novinarima Hani Halaf, zadužen u ministarstvu za arapske poslove.

Ihab al-Šerif (51) otet je u subotu poslijepodne kada se sam šetao jednom trgovačkom ulicom Bagdada, doznaje se u iračkom ministarstvu unutarnjih poslova. Policija je pronašla njegov automobil parkiran ispred restorana u četvrtai al-Džamija. Na automobilu nije bilo rupa od metaka niti bilo kakvog oštećenja.

Al-Šarif bio je otpravnik poslova za egipatske interese u Iraku. U Bagdad je stigao 25. svibnja i trebao je biti imenovan veleposlanikom, no nije predao vjerodajnice iračkom ministarstvu vanjskih poslova.

Prije Iraka služio je u Izraelu i Siriji.

Šef egipatske diplomatske misije diplomat je najvišeg ranga koji je otet u Iraku od pada režima Sadama Huseina u travnju 2003. i početka vala otmica.

Pročitajte više