Kalnik: Pet vijećnika HSS-a i načelnik Kešer podnijeli ostavke

PET VIJEĆA HSS-a u kalničkoj općini podnijeli su ostavke nezadovoljni ponašanjem svojega bivšega člana načelnika Mladena Kešera, koji je zatim i sam uzvratio neopozivom ostavkom.

Sve je počelo kad su vijećnici HSS-a u veljači zatražili od načelnika da pismeno obrazloži utrošak oko dva milijuna kuna iz prošlogodišnjeg proračuna.

Kad nisu dobili odgovor, odlučili su se povući s dužnosti jer, kako navode u današnjem priopćenju, "ne žele preuzeti odgovornost za samovoljne odluke i postupke načelnika u proteklih šest mjeseci budući da ne želi prikazati kako se trošio općinski novac".

Načelnik Kešer u priopćenju navodi da ne želi nabrajati što je sve radio tijekom mandata jer je to svima vidljivo. Ocjenjuje da mu vijećnici iz HSS-a zbog zakulisnih političkih igara žele izglasovati nepovjerenje, što on nije zaslužio jer se žrtvovao za razvoj općine.

Kešer je sudjelovao kao kandidat u preidzbornoj kampanji za predsjednika Republike Hrvatske, a zbog neposluha isključen je iz HSS-a s kojim je i preuzeo vlast u kalničkoj općini.


Pročitajte više