Kapraljević: U iduća 24 sata dokazi o Žužulovu sukobu interesa

HNS-ov zastupnik Antun Kapraljević, bivši predsjednik Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, izrazio je danas uvjerenje da će u iduća 24 sata biti objavljeni dokazi o transakcijama između vlasnika Imostroja i supruge ministra vanjskih poslova Miomira Žužula koji će, kaže, opravdati sumnje da je Žužul u toj priči u sukobu interesa.

Neki novinari istraživači, koji su se bavili tim slučajem, objavit će te dokaze, rekao je Kapraljević novinarima u Hrvatskom saboru.

HNS-ov zastupnik u aktualnom je prijepodnevu upitao premijera Ivu Sanadera hoće li već danas smijeniti šefa diplomacije kojem je pritom na teret stavio tri afere - utaju poreza, aferu Bechtel, te povezanost s otpisom dugova tvrtki Imostroj čiji se vlasnik spominje u kontekstu podmićivanja Žužulove supruge.

I dok je Sanader odlučno branio svog ministra, Kapraljević mu je predao snop dokumenata, uvjeravajući ga da će iz njih iščitati da je Žužul u klasičnom sukobu interesa.

Kapraljević u prvi mah novinarima nije želio reći koje je dokumente predao premijeru, no HNS-ovac Radimir Čačić otkrio im je da su u tom paketu bili Zakon o sukobu interesa, ugovori o Vladinu otpisu dugova Imostroju te o kupnji udjela u tvrtki Žužulove supruge, ali i informacija o uplatama na račun Žužulovih.

Čačić je novinarima tvrdio i da posjeduje "potpunu sliku platnog prometa", ali da Kapraljević nije premijeru dao uplatnice već samo informaciju o saznanjima koja bi trebala istražiti Vlada, Uskok i Povjerenstvo za sukob interesa.

Kad se Kapraljević kasno popodne pojavio pred novinarima rekao je da nema ni uplatnice ni saznanja o njima, a da o onome što im je rekao novinari moraju pitati samog Čačića.

Novinare je uvjeravao da će se o aferi Žužul još čuti jer, očekuje, kaže, da na površinu isplivaju neki detalji.

Pročitajte više