Kaštel: Novogodišnji susret hrvatskih i slovenskih carinika

PREDSTAVNICI Policijske uprave istarske, koparske policijske uprave, carinskih službi, pograničnih općina i gradova Hrvatske i Slovenije sastali su se danas na graničnom prijelazu Kaštelu na tradicionalnom božićnonovogodišnjem susretu na kojemu je istaknuto da je ove godine preko triju istarskih graničnih prijelaza u Hrvatsku ušlo oko 15 milijuna putnika.

Suradnja dviju policijskih i carinskih službi, kako je ocijenjeno, bila je iznimno dobra i učinkovita, poglavito za vrijeme turističke sezone.

Predstavnici Policijske uprave istarske, predvođeni načelnikom Lorisom Kozlevcem, zahvalili su svojim koparskim kolegama na kvalitetno odrađenom poslu i suradnji za vrijeme ovogodišnjeg Papina posjeta Hrvatskoj.

Tijekom susreta čulo se da su carinski službenici ove godine imali najviše posla, odnosno problema sa švercom prstaca, rakova i izlovljenih ptica. Zabilježeno je tridesetak takvih prijestupa. Ujedno je zabilježen i veći broj ilegalnih prelazaka granice.

Na današnjem novogodišnjem susretu za iduću je godinu najavljeno otvaranje još dvaju graničnih prijelaza za pogranični promet između Slovenije i Hrvatske na istarskom području i to prijelaza Brezovica-Lucija i Rakitovec-Slum te jednog međudržavnog Jelovica-Podgorje.

(Hina) dspo vkn

Pročitajte više