koalicija hip - hb održala predizborni skup u karlovcu

Na središnjem skupu koalicije HIP HB za 7. izbornu jedinicu prvi na listi za tu izbornu jedinicu Dario Vukić nazvao je koaliciju HIP HB savezom za Hrvatsku s čiji je moto "nemojmo mijenjati samo vlast, mijenjajmo politiku".

Predsjednik HB-a Ivić Pašalić se obratio HDZ-ovim glasačima s porukom da glasuju za koaliciju HIP - HB ako prepoznaju jasan stav koalicije o izmjeni zakona o suradnji s Haagom, o neizručivanju generala Gotovine, o protivljenju slanja hrvatskih vojnika u Irak i Afganitan, stav o Hrvatima u BiH. Rekao je da su to stajališta HIP-HB koalicije za razliku od nekritičkog poziva Ive Sanadera "Srbima koji su pobjegli iz Hrvatske da se bez ikakvih uvjeta vrate u Hrvatsku što prije i u što većem broju".

"Kao da se zaboravilo da se još ne zna sudbina 1200 zatočenih i nestalih, kao da se ne zna za neriješena pitanja granice i ratne odštete i slično", rekao je.

Predsjednik HIP-a Miroslav Tuđman ustvrdio je da je aktualna vlast povećala hrvatski dug sa 9 na 21 milijardu, raspisala nagradu za informaciju o dobjeglom generalu Gotovini, napustila Hrvate u BiH i prekinula sve veze s iseljenom Hrvatskom te je izrazio ogorčenje pristankom vlasti na balkanske asocijacije.

Rekao je da je HIP - HB za suradnju s Europom ali pod uvjetom da Hrvatska bude jaka i ponosna s gospodarskim suverenitetom pa da u europske integracije uđe "kao partner,a ne kolonija".

(Hina) vhor ln

Pročitajte više