Kolakušić: EU će nas sve uvući u rat koji nema veze s nama

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Mislav Kolakušić predstavio je danas u Koprivnici listu za europske izbore stranke Pravo i pravda te je poručio kako riječi Viktora Orbana o spremanju Europske unije za rat s Rusijom "treba shvatiti ozbiljno jer ih je izjavio iznimno ozbiljan političar". 

Kolakušić je novinarima rekao i kako Orban sigurno ne bi izjavio takvu tvrdnju da nije u nju uvjeren. "Dakle, Europska unija ima ideju puno jače i direktnije sudjelovati u ratu Rusije i Ukrajine, što će uvući sve nas u ratna zbivanja koja nemaju nikakve veze s nama", izjavio je Kolakušić te dometnuo kako ga čudi što mnogi olako shvaćaju riječi mađarskog premijera.

Prvi čovjek stranke Pravo i pravda ističe kako Hrvatska nema veze ni s ratom između Izraela i Palestine. Žali zbog ratnih zbivanja, ali tvrdi da ne postoji potreba za time da se Hrvatska i ostale članice Europske unije miješaju u te ratne sukobe.

Sinčić: Novi sporazum omogućava šefu WHO-a nametanje lockdowna

Ivan Vilibor Sinčić protivi se pak zajedničkoj zdravstvenoj politici u Europi. Kaže da ona mora ostati u nadležnosti država članica, a ne pod ingerencijom Bruxellesa ili pak Svjetske zdravstvene organizacije u Ženevi.

Podsjetio je da će 27. svibnja u Ženevi zasjedati Skupština Svjetske zdravstvene organizacije koja će odlučivati o sporazumu i amandmanima vezanim za svjetsko zdravstvo. Pravo i pravda protivi se izmjenama jer se, tvrdi, donose na netransparentan način te su same po sebi dvojbene.

Pojasnio je da novi sporazum predsjedniku Svjetske zdravstvene organizacije omogućava nametanje lockdowna i liječenje određenim terapijama kao što je cijepljenje. "Sve su to ograničavanja građanskih prava, što je nama nedopustivo", kazao je Sinčić, koji zahtjeva da Hrvatska i dalje samostalno vodi svoju zdravstvenu politiku.

Pročitajte više