Kolinda Grabar Kitarović razgovarala s potpredsjednicom makedonske Vlade

HRVATSKA ministrica za europske integracije Kolinda Grabar Kitarović telefonski je u ponedjeljak razgovarala s potpredsjednicom Vlade Republike Makedonije zaduženom za europske integracije Radmilom Šekerinskom o makedonskom zahtjevu za punopravno članstvo u EU, priopćeno je iz ministarstva za europske integracije.

Makedonija će 26. veljače u Dublinu podnijeti zahtjev za punopravno članstvo u Europskoj uniji, dodaje se u priopćenju ministarstva.

Ministrica Grabar-Kitarović iskazala je spremnost hrvatskog ministarstva europskih integracija za razmjenu iskustava u pripremi odgovora na upitnik Europske komisije, navodi se u priopćenju.

Jedna od tema razgovora bila je i provedba Memoranduma o suradnji u procesu europskih integracija između MEI i makedonskog Sektora za europske integracije, temeljem kojeg će se na tehničkoj razini dogovoriti Godišnji program suradnje, stoji u priopćenju.

Kako se kaže u priopćenju, dogovoren je susret ministrice Grabar-Kitarović s makedonskom ministricom Šekerinskom na marginama konferencije ministara europskih integracija koja će se održati početkom travnja u Wicklowu u Irskoj.

Pročitajte više