KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ SASTALA SE S IRSKIM POVJERENIKOM ZA ZDRAVSTVO I ZAŠTITU POTROŠAČA

Ministrica europskih integracija Kolinda GrabarKitarović u radnom posjetu Belgiji sastala se u utorak s Davidom Byrneom, irskim povjerenikom za zdravstvo i zaštitu potrošača, priopćeno je iz ministarstva.

Na prvome u nizu sastanaka sklopljeni su kontakti i dogovorena konkretna suradnja u području zdravstva i zaštite potrošača, dodaje se u priopćenju.

"Želimo se dobro pripremiti za ovo najosjetljivije područje usklađivanja zakonodavstva", rekla je ministrica Grabar-Kitarović. "Učimo na iskustvima zemalja koje su u svibnju ušle u Europsku uniju. Svjesni smo koliko su problema imale te zemlje s usklađivanjem zakonodavstva, ali želimo što prije raditi na konkretnoj provedbi jer upravo postizanje standarda EU-a stvara preduvjete za povećanje hrvatskoga izvoza u zemlje članice Unije", kaže se u priopćenju.

Ministrica Grabar-Kitarović upoznala je Byrnea s hrvatskim postignućima na području zaštite potrošača, nedavnim imenovanjem Vijeća za zaštitu potrošača, kao i planovima za donošenje Nacionalnog plana za zaštitu potrošača.

Irski je povjerenik, kaže se u priopćenju, izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom.

"Zadovoljni smo dosadašnjom suradnjom, no svjesni smo koliko napora Hrvatska još mora uložiti na području zaštite potrošača i zdravstva" rekao je Byrne.

(Hina) xvm ydgk

Pročitajte više