konzumova podružnica optužuje čelnicu sindikata trgovine da je prisvojila sindikalni novac

a Anu Knežević za zloporabu ovlasti jer je bez dozvole Republičkog sindikalnog odbora sjela na žiro račun njihove podružnice i prisvojila više stotina tisuća kuna sindikalne članarine.

STH-ova podružnica tvrdi da je Knežević samoinicijativno, bez dozvole sindikata, prisvojila članarinu 1.250 članova čime je onemogućila normalno funkcioniranje, uredno izvršenje obveza prema dobavljačima i korištenje prava članova podružnice.

"Jučer smo pokušali raspolagati sredstvima ali nam je to bilo onemogućeno, a nakon razgovora s referentom banke saznali smo da je prije dva dana poslan zahtjev za zatvaranjem računa", rekao je Hini tajnik podružnice Adolf Čulek dodavši da smatraju kako je nalog za zatvaranje računa dala Knežević, a novac je prebačen na drugi račun.

Konzumovi sindikalci tvrde kako ih je Ana Knežević takvim postupkom kaznila jer su se otvorenim pismom "drznuli" tražiti od nje da, zbog kaznenog postupka koji se vodi protiv nje, odustane od kandidature za dopredsjednicu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Tvrde također da im se odbila očitovati o tijeku toga postupka, koji se protiv nje vodi zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti, pa su o tome informirani samo iz medija.

(Hina) xmvr ymd

Pročitajte više