Kosor Milanoviću zamjerila suradnju sa Sanaderom: Trčao je na svaki poziv bivšeg premijera!

"ZORAN MILANOVIĆ ne želi čuti niti ga zanima išta o završetku pregovora s Europskom unijom", rekla je danas premijerka Jadranka Kosor u Kopenhagenu gdje se nalazi u radnom posjetu Kraljevini Danskoj. Prema službenom protokolu trebala se sastati s predsjednikom Vlade Kraljevine Danske Larsom Rasmussenom, te s predsjednicima liberalno-konzervativne vlade i parlamenta Danske, a već je obavila razgovor s predsjednikom danskog parlamenta, Folketinga, Thorom Pedersenom. No, očigledno domaće prilike i dalje je prate i u dalekoj Danskoj.

"Začuđujuće je da Milanovića ne zanimaju pregovore pa ne želi ne samo pomoći nego ni odmoći Hrvatskoj ulazak u Europsku uniju", rekla je Kosor komentirajući izjavu čelnika SDP-a Zorana Milanovića da nema što dolaziti u Banske dvore na razgovore o završetku pregovora. Kosor je rekla da je njena Vlada "vrlo pošteno i precizno" odgovorila na pitanje kada će biti izbori. Danas je ponovila kako će se o datumu raspravljati u lipnju kada se bude znalo kako Hrvatska stoji u odnosu na Europsku uniju.

Kosor tvrdi kako takav odgovor Vlade ne odgovara SDP-u koji bi htio izbore odmah te da ne mare u tom slučaju za nacionalne interese.

"Jasno je da se SDP boji jer ako se do tada pokažu uspjesi ove Vlade odnosno završetak pregovora, te gospodarski oporavak kroz velike planove i investicijske projekte ove vlade kao i veliki rezultati borbe protiv korupcije onda će njihove šanse na izborima biti manje", rekla je Kosor dodajući da SDP samo gleda na uskostranačke interesa dok se njen HDZ ne boji izbora.

"Milanović je trčao na svaki poziv premijera a meni se teško odaziva", rekla je Kosor o dolasku-nedolasku Milanovića u Banske dvore.

Pročitajte više