Kosor: Završetak pregovora u lipnju bit će poticaj mnogim turistima da nas posjete



"UVJERENA sam kako ćemo ove godine imati gospodarski rast, uvjerena sam i u rast BDP-a od najmanje 1,5 posto, a tome će svakako pridonijeti bolje investicijska klima, kao nove investicije o kojima govorimo a koje će se otvoriti i nova radna mjesta te smanjiti nezaposlenost", rekla je danas premijerka Jadranka Kosor na otvaranju četiri specijalizirana sajma posvećena turizmu, gastronomiji i vinu na Zagrebačkom velesajmu.

Neka turizam živi vječno

Presudnu ulogu za gospodarski rast, smatra Kosor, imat će ovogodišnja turistička sezona, te je poželjela da sezona traje što duže. Boljim turističkim brojkama, Kosor se nada i zbog toga što misli da će Hrvatska u lipnju zatvoriti pregovore za ulazak u Europsku uniju. 


"Završetak pregovora u lipnju zasigurno će mnogima biti poticaj za dolazak u Hrvatsku", zaključila je Kosor poželjevši što dužu turističku sezonu.  U tome će biti ključno da svi pošalju poruku da je Hrvatska sigurna zemlja, smatra Kosor, dodajući da postoje velike šanse da ova sezona bude kako kaže "posebna".

Povela ministre u šetnju štandovima

Inače na sajmovima CroTour, InGa, Vinovita i Hotel&Gastroteh predstavlja se 525 izlagača iz Hrvatske i 28 zemalja, a traje do 26- ožujka.

U pratnji ministrice bili su ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade Petar Čobanković, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač i ministar zdravstva i potpredsjednik Vlade Darko Milinović, kao i ministar turizma Damir Bajs.

"Sa sobom sam povela ministre da bi pokazala podršku ovoj manifestaciji", rekla je Kosor koja je gotovo sat obilazila štandove.

Pročitajte više