Kregar o Thompsonovom koncertu: Branitelji su opet iskorišteni u predizborne svrhe

NEZAVISNI kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Josip Kregar, koji se u drugom krugu bori s aktualnim gradonačelnikom Milanom Bandićem, na Markovom trgu je upozorio na neravnopravnost kandidata. "Koncerti koje gospodin Bandić poklanja za vrijeme predizborne šutnje, krše pravila izborne promidžbe", napomenuo je Kregar i dodao kako su oba koncerta, jedan na Trgu bana Jelačića i drugi u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski plaćena novcem građana Grada Zagreba.

Kregar je komentirao i reakciju braniteljskih udruga na žalbu Gradskom izbornom povjerenstvu povodom Thompsonovog koncerta. Zanimljivo jeda su na  Kregara verbalno nasrnule braniteljske udruge koje se izdašno financiraju iz gradskog proračuna. Nije jasno zašto se predstavnici braniteljskih udruga služe neistinama, jer Josip Kregar nikada nije tražio zabranu subotnjeg koncerta na Trgu bana Jelačića.

"Ne tražimo odluku kojom se zabranjuje koncert Marka Perkovića Thompsona, već tražimo odluku kojom se zabranjuje Milanu Bandić korištenje tog koncerta u predizborne svrhe", rekao je Kregar te nastavio: "Nismo osporili pravo održavanja koncerta niti slobodu izražavanja, već smo postavili pitanje ravnopravnosti kandidata u izbornoj utakmici".

"Izborni trikovi su način podcjenjivanja pamćenja birača", zaključio je Kregar i izrazio svoje žaljenje što se branitelje opet podcjenjuje. "Kao i mnogo puta do sada branitelji su iskorišteni u predizborne svrhe", napomenuo je Kregar.

Izborno povjerenstvo nema ništa protiv koncerta

"Potvrđujemo kako glazba Marka Perkovića Thompsona katkad nosi stanovite političke poruke i da se takvom u javnosti doživljava, ali se te poruke svakako ne mogu identificirati s političkim programom SDP-a, čiji je kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Milan Bandić, kao niti s jednom političkom grupacijom ili pojedincem s lijevog političkog spektra", navelo je prije dva dana Gradsko izborno povjerenstvo (GIP) odbacujući Kregarov prigovor na to kako bi se u subotu održavanjem koncerta Marka Perkovića Thompsona na središnjem zagrebačkom trgu mogla prekršiti izborna šutnja.

I.M.
Foto: Kregar.org

Pročitajte više