Krnić: Još se čeka službeno izvješće o okolnostima uhićenja Rajića

PREDSTOJNIK Vladina Ureda za suradnju s Haškim sudom Frane Krnić nije u ponedjeljak popodne mogao potvrditi informacije da je haški optužnik Ivica Rajić uhićen u srednjoj Dalmaciji te da je do uhićenja došlo u sklopu pokušaja uhićenja generala Ante Gotovine, dodavši da se još čekaju službena izvješća.

"Ne mogu potvrditi takve informacije", rekao je Krnić novinarima.

"Ured (u vezi s uhićenjem) još čeka službena izvješća MUP-a i nadležnog Županijskog suda", rekao je Krnić.

Neslužbene informacije pak govore da je Rajić uhićen na području srednje Dalmacije, da je policijskim helikopterom prebačen na heliodrom u Lučkom, a odatle uz jako osiguranje priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.

Za Rajićevo uhićenje Krnić kaže da je legitimna policijska akcija provedena na temelju haške tjeralice i optužnice protiv Rajića.

Predstojnik Vladina Ureda izjavio je da nema saznanja o formiranju bilo kakve posebne postrojbe za uhićenje generala Gotovine, kojega Haag također traži.

Potvrdio je da je Haagu nedavno poslano redovno izvješće o predmetu Gotovina s preciznim popisom mjera koje se poduzimaju.

Karakter poduzetih mjera definitivno negira špekulacije o tome da Hrvatska ne želi surađivati s Haškim sudom u tom slučaju, rekao je Krnić.

Naveo je i kako su se sve dosadašnje, navodno precizne, informacije o boravištu Ante Gotovine, pokazale netočnima.

Krnić je najavio da će Zagreb u drugoj polovici travnja posjetiti glavna haška tužiteljica Carla del Ponte, no nije precizirao točan datum njezina posjeta.

Pročitajte više