Krstičević će danas pričati s Plenkovićem. Horvat: Nema nikakvog razloga za ostavku

Foto: Borna Filic/PIXSELL

ISTRAGA bi trebala otkriti uzrok pada vojnog zrakoplova u kojemu su poginula dvojica vojnih pilota - natporučnik Marko Novković i kadet poručnik Luka Jagatić. 

Podsjetimo, trenažni zrakoplov HRZ-a Zlin pao je jučer poslijepodne u Biljanima Donjim pokraj Zemunika, tijekom redovite obuke.

Ministar Damir Krstičević zbog toga je podnio ostavku na mjesto ministra obrane i potpredsjednika vlade. O njoj će razgovarati danas s premijerom Plenkovićem.

Ministar gospodarstva Darko Horvat je u emisiji Otvoreno na HRT-u rekao da su Plenković i Krstičević razgovarali nakon zrakoplovne nesreće.

"Poznavajući emotivnost kolege Krstičevića, ali i znajući da u ovom trenutku nema nikakvog razloga za takav njegov korak, nema tu njegove odgovornosti, danas će se dogoditi sastanak. Premijer Plenković i gospodin Krstičević sjest će za stol i nakon toga bit ćemo, siguran sam, pravovremeno izvješćeni o konačnoj odluci", rekao je.

Sućut obiteljima stradalih izrazili su predsjednik Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i premijer Andrej Plenković. Načelnik glavnog stožera - admiral Robert Hranj - naložio je provođenje temeljite istrage.

Pročitajte više