Lanjski gubitak osječkog IPK 209 milijuna kuna

REDOVITA glavna skupština osječkog poljoprivrednog kombinata IPK dd odlučila je danas lanjski poslovni gubitak, u iznosu od 209 milijuna kuna, prenijeti u naredno razdoblje poslovanja društva.

Na sjednici su, bez rasprave, prihvaćena godišnja izvješća Uprave o poslovanju društva i stanju u IPK Osijek tijekom 2003. godine te izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru nad poslovanjem poduzeća.

Skupština je zaključila da su Uprava i Nadzorni odbor svoje aktivnosti obavljali u skladu sa zakonskim propisima i Statutom društva, pa je članovima ovih tijela dana razrješnica.

Opozvan je dosadašnji sedmeročlani Nadzorni odbor, na čelu s dosadašnjim predsjednikom Ivicom Pančićem, a imenovan je novi Nadzorni odbor od tri člana.

Nadzorni odbor u starom sastavu i Uprava osječkog poljoprivrednog kombinata prije nekoliko su dana ocijenili kako su financijska konsolidacija i restrukturiranje tvrtke te privatizacija dijela njezinih društava, uza sve probleme, okončani, uz nastojanja da se zaštite interesi zaposlenika, grada Osijeka i ovoga dijela Hrvatske.

Predsjednik Uprave IPK dd Ivan Bačić tada je izrazio zadovoljstvo održanjem koncepta privatizacije koji je u nekim poduzećima unutar društva promovirao model radničkog dioničarstva, dok su za tvrtke koje su preuzeli strateški partneri pronađeni provjereni ulagači, kao što su "Meggle" i "Pioneer" koji će, kako je rekao, izvoziti više od 60 posto svoje ovdašnje proizvodnje.

Dodao je kako IPK, uz ostale aktivnosti, želi zadržati čelno mjesto u Hrvatskoj po proizvodnji šećera, biti u vrhu proizvodnje konditorskih proizvoda, a da se pri privatizaciji Tvornice ulja realizira projekt proizvodnje bio-dizela.

(Hina) xivuč ydb

Pročitajte više