Lekcija iz spina

NARODSKI REČENO, "spin je manipuliranje (zaplitanje, rotiranje) informacijama u službi interesa onoga tko spina, svojevrsno upravljanje informacijama kako njihovim sadržajem (u što se ne ubraja laž) tako i odlučivanjem ili nadziranjem što, kada, gdje i kome će se (istinita) informacija plasirati, piše na svom blogu nezavisni zastupnik Dragutin Lesar, koji upozorava kako je HDZ taj koji spina, a ne drugi, kako je rekla premijerka Kosor.

"Ako je istina da Jadranka Kosor nije zaprijetila ostavkom, onda se ne radi o spinu nego o laži, dezinformaciji, ako pak je to, kako ona sama kaže, spin onda je očito informacija istinita ali je svi poriču. Zapravo oni „spinaju“ sakrivajući pravu informaciju. O tome koliko je jaki sukob unutar vrha zajedničara i tko od njih sapuna dasku premijerki i predsjednici zajednice", nastavlja Lesar.

Istina je, kaže Lesar, kako IDS i HNS namjeravaju stvoriti treću opciju, za koju pregovaraju i sa HSLS-om, ali kojeg ne bi vodila Đurđa Adlešič, nego Hrvoje Vojković. "Ako je sve to istina, zašto je onda današnje plasiranje te informacije spin? Informacija je objavljena prerano! Đurđa se mora opravdavati Jadranki i dokazivati da su lojalan partner, Čačić i Jakovčić se moraju opravdavati Milanoviću i dokazivati da u Kastvu i Šibeniku nisu figu u džepu držali a Mesić pak mora ponavljati da će „biti doživotni bivši predsjednik“, navodi Lesar, koji se pita tko od svog tog spina još obraća pozornost na činjenicu da je po izvještaju Svjetske banke Hrvatska na 103.mjestu u svijetu po uvjetima poslovanja.

Pročitajte više