Liječnik koji je sređivanje mirovine naplaćivao svinjama radi u bjelovarskoj Hitnoj pomoći

LIJEČNIK Boris Bolt, koji se proslavio time što je za sređivanje invalidske mirovine uzeo tri svinje, radi u bjelovarskoj Hitnoj pomoći.

54-godišnjeg Bolta je njegov bivši pacijent iz Gvozda optužio za primanje mita nakon što mu je u tri godine dao tri svinje kako bi mu sredio invalidninu na temelju prometne nesreće od prije 15 godina.

Bolt je osebujan liječnik s drugačijim pristupom pacijentima

Pacijent je Bolta prijavio kada je shvatio da je njegova dokumentacija stajala u liječničkoj ladici te se od 2006. godine ništa nije pokrenulo. Policija je prijavu proslijedila Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku koje je protiv liječnika podiglo kaznenu prijavu.

"Prilikom zapošljavanja dr. Bolta nisam znao ništa o tim navodnim prijavama. Ti su postupci u tijeku i njemu još ništa nije dokazano. Ne bi bilo u redu od mene da komentiram takve stvari jer se one tiču Boltova rada prije dolaska u Bjelovar", kazao je ravnatelj županijskog Doma zdravlja u Bjelovaru Branislav Ljubić te dodao kako je Bolt osebujna ličnost i da gaji malo drugačiji pristup pacijentima od ostalih liječnika, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte više