Lijepa priča nedjeljom: Facebook humanitarci ponovno u akciji "Neka Božić bude svima"

Foto: Facebook

"NAJBOLJE u čovjekovom životu su njegova mala, bezimena i nezapamćena djela dobrote i ljubavi", stoji na stranicama udruge Facebook humanitarci Zagreb, koja je i ove godine organizirala akciju "Neka Božić bude svima", kako bi svojim korisnicima uljepšala predstojeće blagdane.

FB humanitarci Zagreb ne pomažu samo za blagdane. Organiziraju razne akcije tokom cijele godine a pomažu ljudima lošeg imovinskog statusa, samohranim majkama, osobama s invaliditetom, nezaposlenima...



Iako tokom cijele godine prikupljaju potrebne namirnice, putem akcije "Neka Božić bude svima" ljudima u potrebi žele pomoći da imaju što ljepše blagdane, uz osnovne namirnice, prikupljaju sve što je potrebno za pripremu kolača, ali i poklone za djecu. Prikupljaju darove za 70 obitelji sa 130 djece.

"Kako u tijeku cijele godine sakupljamo samo potrebne namirnice bez kojih se ne može, u ovo predbožićno vrijeme smo odlučili da ćemo uz te nužne, našim obiteljima priuštiti i sve ono što već dugo nisu imali na stolu. Želimo i njima posebne blagdane.

Uz osnovne životne namirnice (ulje, trajno mlijeko,šećer, tjestenina, riža, i sl.) želimo za njih sakupiti i jaja, orahe, grožđice, mak, rum, vanilin šećer, prašak za pecivo, suhi kvasac, čokoladu za kuhanje, čokoladu u prahu, slatko vrhnje, šećer u prahu, kokos brašno, majonezu, margarin, krastavce, grašak, konzervirano voće i još mnogo toga, kako bi zaista osjetili duh blagdana i sami mogli za svoje najmilije pripremiti kolače i ostale delicije", navodi se na stranici ove akcije.



Djeca pisala Djedu Božićnjaku

Što se tiče poklona, FB humanitarci zamolili su djecu da napišu pismo Djedu Božićnjaku sa svojim željama. No, rado će primiti i sve ostale poklone, koji ne moraju biti skupi, ali bi bilo poželjno da budu novi.

"I ove smo godine zamolili djecu da napišu pismo sa svojim željama Djedu Božićnjaku. Neke su nam želje već stigle i upisane su, a druge ćemo upisivati pored njihovih imena, kako će nam pristizati.

Naravno, možete kupiti igračku kakvu god želite, a mi ćemo kao i lani sve 'upasirati'. Ionako nam sva djeca neće biti u mogućnosti poslati svoja pisma i svoje želje.

Darovi i igračke ne moraju biti skupi, bitno nam je da su novi, jer ovo su posebni blagdani i bilo bi lijepo ako bi ipak pokušali ispuniti želju pokojem djetetu. Puno im znači sam proces raspakiravanja igračaka i to je jedan od razloga zbog kojeg vas molimo da one budu nove", navode FB humanitarci.

Detalje o akciji možete pronaći na linku.

Pročitajte više