London: U bolnicu primljena peta osoba sa simptomima SARS-a

BRITANSKI znanstvenici u nedjelju su izvijestili o petoj osobi za koju sumnjaju da je oboljela od atipične upale pluća uzrokovane za sada nedovoljno poznatim virusom SARS, a riječ je o muškarcu koji je prošli tjedan doputovao s Tajvana.

On je 29. ožujka doputovao u Britaniju s Tajvana, a u nedjelju je hospitaliziran i smješten u izolaciju zbog mjera predostrožnosti. Stanje mu je za sada stabilno.

Žena hospitalizirana 2. travnja, koja je 25. ožujka stigla je iz Singapura pokazujući znakove bolesti, još je u bolnici, ali joj se stanje poboljšava, a tri osobe za koje se sumnjalo da su zaražene virusom, nakon obrade su puštene iz bolnice, kazala je glasnogovornica Agencija za zaštitu zdravlja.

"Prema dosadašnjim saznanjima inkubacija traje oko deset dana. Sve one koji se vraćaju iz područja u kojima su zabilježeni ovakvi slučajevi s fatalnim ishodom, a u roku od deset dana osjete slične simptome, pozivamo da nam se jave i potraže liječničku pomoć", kazala je glasnogovornica.

Britanske vlasti savjetovale su svojim državljanima da u Hong Kong i pokrajinu Guangdong ne putuju ukoliko to nije neophodno potrebno.



Pročitajte više