Lovac izgubljen u australskoj pustinji bez hrane i vode preživio šest dana jedući mrave

Foto: 123rf

LOVAC koji se izgubio u australskoj pustinji uspio je preživjeti šest dana bez vode jer je jeo mrave, javlja CNN.

Šezdesetdvogodišnji Reginald Foggerdy sa bratom je otišao prošlog tjedna u lov u poznatu Veliku Viktorijinu pustinju smještenu na zapadnom dijelu australskog kontinenta.

Nestao je u srijedu nakon što je otišao u lov na životinje, a na sebi je u trenutku nestanka imao samo najobičniju odjeću, bez ikakve dodatne opreme.

Nakon ogromne potrage koja se odvijala i na zemlje, ali i iz zraka, policijski su službenici danas, uz pomoć aboridžinskih tragača, pronašli dehidriranog i izgubljenog muškaraca.

"Posljednjih par dana je preživio tako što je ležao ispod stabla i jeo crne mrave", rekao je policijski službenik Andy Greatwood.

Greatwood je dodao i to da je lovac pronađen oko 15 kilometara od mjesta nestanka, a što je otprilike 170 kilometara istočno od Lavertona, najbližeg grada.

Nakon primljenog medicinskog tretmana lovac se počeo oporavljati. Iako su mravi poznati kao izvor hranjivih tvari ključnih za preživljavanje, fascinantno je što je Foggerdy uspio preživjeti toliko dugo na mjestu gdje su temperature uglavnom poviše 32 stupnja Celzija, a cijelo vrijeme nije imao vode.

Policija je na svom Twitter profilu objavila nekoliko fotografija. Na jednoj se vidi pustinjski pijesak na kojem je otisak noge, a upravo su pomoću takvih otisaka u pijesku tragači ušli u trag izgubljenom lovcu te mu, sasvim sigurno, spasili život.

 

Pročitajte više