LUDO VRIJEME Sutra bi termometar mogao pokazati čak +20 stupnjeva, i to ne na Jadranu

Ilustracija: Goran Ferbezar/Pixsell

PREMA prognozi DHMZ-a danas će vrijeme biti promjenljivo sa sunčanim razdobljima. Oblačnije će biti ujutro i prijepodne, osobito na Jadranu i uz njega gdje se mjestimice očekuje kiša, češće u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju i sjeverozapadnoj unutrašnjosti poslijepodne s jakim udarima, a u Slavoniji jugoistočni i južni.

Na Jadranu slab do umjeren jugozapadnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 11 do 16 °C, no u gorju niža.

Sutra +19, moguće i +20

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku očekuje se i sutra, no bit će  razmjerno vjetrovito ali i iznadprosječno toplo. Na Jadranu i u predjelima uz njega mjestimice će biti malo kiše, a više kiše se očekuje krajem dana na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru. U Slavoniji će prevladavati sunčano.

Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, u gorju i na sjeverozapadu ponegdje s olujnim udarima, a na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura od 3 do 8, na Jadranu od 8 do 13, a najviša dnevna od 14 do 19 °C u Slavoniji, na sjevernom Jadranu i pogotovo u gorju ponegdje niža.

Dežurna prognostičarka DHMZ-a za Hrvatski je radio jutros rekla kako je moguće da ponegdje u Slavoniji bude izmjereno i 20 stupnjeva! No, dodala je, to će biti vrlo lokalno.

U srijedu će temperatura opet pasti za par stupnjeva, u Slavoniji gdje će biti najtoplije i malo više, i do subote neće biti velikih promjena. Izmjenjivat će se sunce i oblaci uz temperature na kopnu svaki dan sve više, pa će u subotu opet biti na toplih +18.

Pročitajte više