Majka petero djece osuđena zbog gay bigamije

MAJKA petero djece iz Velike Britanije koja se oženila dok je bila u braku sa svojim mužem osuđena je na uvjetnu kaznu zatvora. Suzanne Mitchell se izjasnila krivom na ranijem sudskom saslušanju o povredi Zakona o civilnom partnerstvu koji dozvoljava brak između osoba istog spola, piše Reuters.

Mitchell je priznala da se lažno izdavala kao osoba koja nije u vezi, kako bi stupila u civilnu zajednicu s Caroline Beddows.

Na sudu je rečeno kako su se Mitchell i Beddows sprijateljile nakon slučajnog susreta na autobusnoj stanici. Tada su obje bile trudne. Nakon rođenja djece, veza se rascvala i žene su postale intimne. U rujnu 2005. godine Beddows se s djetetom preselila u djevojački stan Suzanne Mitchell.

Sudac Robin Onions je, tijekom suđenja, istaknuo kako je Mitchell opetovano lagala u potrazi za partnericom, a njena je obmana bila okrutna. Suzanne Mitchell je osuđena na osam mjeseci zatvora, no kaznu će početi služiti tek za dvije godine jer je trudna i to sa šestim djetetom.

Mitchell je određeno da mora odraditi 100 sati rada za opće dobro i bit će nadgledana sljedeće dvije godine dok ne počne služiti kaznu.

Pročitajte više