Makarski srednjoškolac pretukao profesoricu

MALODOBNI učenik, nezadovoljan negativnom ocjenom zaključenom na kraju školske godine, jučer je u zbornici srednje škole u Makarskoj napao, izudarao i teže ozlijedio profesoricu koju smatra odgovornom za njegov loš uspjeh, izvjestila je danas PU splitsko-dalmatinska.

Srednjoškolac je profesoricu više puta udario rukama i nogama po tijelu i glavi, a nasilničko ponašanje prekinule su profesoričine kolegice koje su ga izvele iz zbornice i pozvale policiju. Pretučena profesorica zatražila je liječničku pomoć u makarskom Domu zdravlja, gdje su joj utvrđene trzajne ozljede vrata i glave.

Nakon prekršajne obrade, kojoj su prisustvovali i učenikovi roditelji, nasilnik je pušten, a protiv njega je podnesena prekršajna prijava prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Ovo je drugi slučaj fizičkog napada na nastavnike posljednjih petnaestak dana na splitskom području.

Potkraj svibnja jedan je 23-godišnjak, pred učenicima osmog razreda Osnovne škole "Knez Mislav" u Kaštel Sućurcu, pretukao profesoricu glazbenog odgoja s kojom je imao prometnu nesreću nekoliko dana ranije, a ozlijedio je i jednog učenika koji ga nije htio pustiti u školu.

Pročitajte više