Maletić na suđenju za Podravku: Nadzorni odbor je raspravljao o neprijateljskom preuzimanju

BIVŠI član Nadzornog odbora Podravke Franjo Maletić je danas na suđenju kazao da se na tom tijelu raspravljalo o neprijateljskom preuzimanju, ali i da ta tema nikada nije službeno uvrštena na dnevni red.

Na suđenju bivšem potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu i još sedmorici optuženika, koje se tereti da su novcem Podravke pokušali za sebe preuzeti tvrtku, Maletić je rekao i da se ne sjeća da li su na Nadzornom odboru ikada dobili nekakvu dokumentaciju vezanu za neprijateljsko preuzimanje.

"Kao kupci Podravke se spominjali Agrokor i norveška tvrtka"

Obrana optuženika tvrdi kako je Podravka kupovala vlastite dionice zato što im je prijetilo neprijateljsko preuzimanje, a ne zato što su optuženi željeli postati vlasnici koprivničke tvrtke. Optuženi se terete da su tim "branjenjem od neprijateljskog preuzimanja" tvrtku oštetili za 400 milijuna kuna.


Maletić je na suđenju kazao da se sjeća da su se kao potencijalni kupci Podravke spominjali Agrokor Ivice Todorića te "jedna norveška kompanija". Na mnoge upite Maletić nije dao odgovore. Tako se nije sjećao jesu li na NO raspravljali o poslovnom odnosu Podravke i Fima grupe Milana Horvata koji se u ovom slučaju našao na optuženičkoj klupi.

Maletiću je davanje zajma SMS-u normalna stvar

Kazao je da je "normalna poslovna stvar i legalna operacija" bilo davanje Podravkinog kredita splitskoj tvrtki SMS, čiji vlasnik Srđan Mladinić je također optužen u ovom slučaju.

U aferi Spice optuženi su potpredsjednik Vlade Damir Polančec, bivši čelnici Podravke Darko Marinac, Zdravko Šestak, Josip Pavlović i Saša Romac, vlasnici i direktor splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić, suvlasnik varaždinske Fima grupe Milan Horvat te odvjetnik Zoran Marković. Njih se sumnjiči da su u procesu teškom 400 milijuna kuna Podravkinim novcem pokušali preuzeti tvrtku. Obrana tvrdi kako su je samo branili od neprijateljskog preuzimanja.

Pročitajte više